جلال شبان طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در دماوند اظهار داشت: در استفاده از چاپگرهای لیزری از پدیده "کورونا" و القاء الکترومغناطیس سود برده می شود که در پدیده مذکور کاغذ بار منفی و پودر نگارنده بار مثبت تلقی می شود.
این کارشناس علوم نانوفناوری ادامه داد: گفتار ساده پیرامون روند کار چاپگرهای لیزری پوشانده شدن سطحی تعیین شده از کاغذ توسط مقدار پودری مشخص است که همواره بخشی از نقاط سفید رنگ در زیر میکروسکوپ و گاهی چشم غیر مسلح قابل مشاهده است که این امر از کیفیت چاپ می کاهد.
وی با اشاره به چگونگی رسیدن به کیفیت بهتری از چاپ توسط نانوفناوری خاطرنشان کرد: ما اگر بتوانیم از نانوپودرهای رنگی استفاده کنیم علاوه بر کاهش مصرف ذوب پودرهای رنگی، کیفیت بسیار بهتری از چاپ را نیز دریافت خواهیم کرد.
شبان طاهری از افزایش میزان حجم دیسکتهای ذخیره اطلاعات با سود بردن از فناوریهای نانو خبر داد و افزود: از دیگر کاربردهای نانوفناوری در زندگی روزمره بالا بردن حجم دیسکتهای ذخیره اطلاعات موجود در قالب قطعاتی مانند "سی دی" و "دی وی دی" است.
عضو بنیاد نخبگان کشور با تشریح نحوه ذخیره اطلاعات در قطعات سخت افزاری مذکور عنوان کرد: بر روی سطح دی وی دی ها، برآمدگیهایی وجود دارد که تنها از فضای داخلی آنها می توان برای دخیره اطلاعات سود برد.
وی بیان داشت: اندازه این برآمدگیها در دی وی دی های معمول بین 300 تا 400 نانومتر است و با توجه به اینکه هرچه فواصل برآمدگیهای مذکور با یکدیگر کمتر باشد اطلاعات بیشتری قابلیت ذخیره شدن را پیدا می کند امکان ساخت دیسکتهایی به اندازه یک هارد رایانه ای با فناوریهای نانو وجود دارد.
نظر شما